Baas boven baas Real Madrid overtoept FC Barcelona en Ajax en rondt komst Güler af
i

Getty Images

Baas boven baas Real Madrid overtoept FC Barcelona en Ajax en rondt komst Güler af

Eimert Pruis • 18:02, 06-07-2023 / Laatste Update: 17:42, 11-12-2023

Real Madrid heeft de strijd om Arda Güler (18) gewonnen. In een sterk staaltje overtoepen was het De Koninklijk die met het Turkse toptalent ervandoor gaat. Eerder had FC Barcelona al Ajax afgetroefd, maar Real stak een stokje voor die transfer. De club betaalt 20 miljoen euro aan Fenerbahçe.

De 18-jarige middenvelder van Fenerbahçe tekende een contract voor zes jaar in de Spaanse hoofdstad. Güler speelde in de jeugd bij Gençlerbirligi en Fenerbahçe, waarna hij bij de laatste club in augustus 2021 zijn professionele debuut maakte. Vorig seizoen kwam de Turkse international tot 20 wedstrijden in de hoofdmacht.

Ajax, Barça en toen kwam Real

Ajax was lang bezig met Güler, maar Barcelona leek uiteindelijk de beste papieren te hebben. Zowel de Catalanen als Fenerbahçe wilde Güler graag nog een jaartje in Istanbul houden voor een speciaal prijsje. Ideaal voor Barcelona dat elke euro moet verantwoorden. Real Madrid legde plots 20 miljoen euro neer, terwijl de in Gülers contract vastgelegde afkoopsom 17,5 miljoen was. De speler zelf wilde gelijk naar Real en niet nog een jaar bij 'Fener' blijven.

Ancelotti

Carlo Ancelotti had volgens MARCA de doorslaggevende stem. De ervaren coach wilde het toptalent graag naar Bernabéu halen. Vrijdag wordt Güler in dat stadion gepresenteerd aan de Real Madrid-fans.