Verbruggen lacht om interesse van Burnley: 'Media mogen schrijven wat ze willen'
i

Pro Shots

Verbruggen lacht om interesse van Burnley: 'Media mogen schrijven wat ze willen'

Trevor Wagener • 11:15, 12-06-2023 / Laatste Update: 07:39, 12-12-2023

Het wordt een spannende transferzomer voor de Nederlandse Anderlecht-keeper Bart Verbruggen. De 20-jarige sluitpost staat in de belangstelling van Premier League-promovendus Burnley, waar zijn oude bekende Vincent Kompany de manager is. In Engeland kunnen spelen, is volgens de doelman een droom die uitkomt.

Verbruggen is sinds afgelopen seizoen pas basisspeler in Brussel en heeft bij Paars-Wit nog een contract tot en met de zomer van 2025. In gesprek met De Telegraaf zei Verbruggen dat hij de transfergeruchten een 'eer' vindt.

"Voetballen in Engeland is altijd een droom van mij geweest", zei de keeper. "Het is een eer én compliment om genoemd te worden bij de clubs die in die competitie spelen, maar voor mij is dat op dit moment niet het belangrijkste."

Nationale ploeg

Verbruggen is geselecteerd voor Jong Oranje, dat deze maandag met het trainingskamp start in aanloop naar het EK. "Ik moet me focussen op de dingen die belangrijk zijn en waar ik invloed op heb, nu is dat dus Jong Oranje. Ik heb hele fijne mensen om mij heen die mij op de hoogte houden van dingen als transfers."

De jonge goalie heeft veel te danken aan oud-keeper Jelle ten Rouwelaar. Die laatste was voornamelijk verantwoordelijk voor de transfer van Verbruggen van NAC naar België, 3 jaar geleden. "Jelle spreek ik nog regelmatig", ging Verbruggen verder. Ten Rouwelaar is sinds vorig jaar werkzaam met Kompany bij Burnley. "95 procent wat ik van het keepersvak heb geleerd, heb ik van Jelle."

Interesse van Burnley in Verbruggen

Een overgang naar Engeland lijkt, met de steun van Kompany én Ten Rouwelaar, een logisch gevolg. "Ook daar kun je weer allemaal theorieën op loslaten", lachte Verbruggen. "De media mogen lekker schrijven en speculeren wat ze willen. Ik ben blij hier te zijn, uitgerust en er helemaal klaar voor."