'Benfica denkt bij komst Orkun Kökçü aan dezelfde clausule als bij Enzo Fernandez'
i

Pro Shots

'Benfica denkt bij komst Orkun Kökçü aan dezelfde clausule als bij Enzo Fernandez'

Bart van der Wijst • 19:57, 08-06-2023 / Laatste Update: 04:55, 12-12-2023

Een transfer van Orkun Kökçü naar Benfica lijkt steeds dichterbij te komen. De Turkse aanvoerder van Feyenoord is zelf al akkoord met een transfer naar de Portugese topclub, nu moeten de clubs er nog uitkomen. Wel komen er steeds meer details naar buiten over het contract van Kökçü.

Volgens 1908.nl wil Benfica hem de bestbetaalde speler maken, een verdrievoudiging van zijn jaarsalaris wat hij bij Feyenoord krijgt lonkt. Daarnaast ontvangt Kökçü ook rugnummer 10.

Enzo Fernandez-clausule

Feyenoord en Benfica moeten het nog eens worden over een transfersom. Gezien het verkoopverleden van Benfica doet Feyenoord er slim aan om een doorverkooppercentage te bedingen. Helemaal als je beseft dat de Portugese club dezelfde afkoopsom aan Kökçü wil geven als Enzo Fernandez.

De Argentijn ging afgelopen winter voor 120 miljoen euro naar Chelsea. Mocht de Feyenoorder voor datzelfde bedrag vertrekken, dan vangt zijn oude club ook nog een heleboel geld. Zo kreeg River Plate, Fernandez' oude werkgever, nog 30 miljoen euro na zijn transfer naar Chelsea.