'Benfica en Kökçü zijn eruit, maar kampioen van Portugal heeft gekke eis voor Feyenoord'
i

Pro Shots

'Benfica en Kökçü zijn eruit, maar kampioen van Portugal heeft gekke eis voor Feyenoord'

Eimert Pruis • 17:04, 08-06-2023 / Laatste Update: 08:40, 12-12-2023

Orkun Kökçü en SL Benfica zouden het mondeling eens zijn geworden over een contract. De aanvoerder van Feyenoord heeft volgens 1908.nl groen licht gegeven aan de Portugese topclub om te gaan praten met Feyenoord.

De Rotterdammers willen minstens 45 miljoen euro hebben voor hun sterspeler, maar Benfica wil dit niet betalen. Zij denken aan een beginbod van 30 miljoen en een doorverkooppercentage van 20 procent. Volgens de Rotterdamse site 1908.nl wil Benfica Feyenoord met 'interessante variabelen' verleiden.

Dik salaris, maar minder goed voor Feyenoord

Kökçü zou in Lissabon een contract in het vooruitzicht hebben gekregen van liefst 3 keer zijn Feyenoord-salaris. De held van Rotterdam, die zijn club naar het kampioenschap leidde, zei eerder dat hij graag een transfer wilde maken maar ook als het goed zou zijn voor Feyenoord. Feyenoord-directeur Dennis te Kloese wil Kökçü alleen liever verkopen aan een Premier League-club omdat zij veel meer geld kunnen bieden.

Benfica wil snel handelen

Manchester United, Liverpool en Arsenal zouden interesse hebben in Kökçü. De Turkse international meldt zich komend weekend bij de nationale ploeg. Benfica hoopt nog voor de interlandperiode tot een akkoord te komen met Feyenoord.