Betrapt: FC Emmen probeert 'verleden' nieuwe speler van Wikipedia te verwijderen
i

Twitter / FC Emmen

Betrapt: FC Emmen probeert 'verleden' nieuwe speler van Wikipedia te verwijderen

Noah Hoogenboezem • 18:21, 07-08-2023 / Laatste Update: 08:48, 12-12-2023

FC Emmen maakte vanochtend trots de komst van middenvelder Desley Ubbink bekend, maar wilde niet dat zijn pijnlijke verleden bekend werd bij het publiek. De club probeerde het in de doofpot te stoppen, maar dat lukte niet helemaal.

Ubbink is namelijk in 2015 veroordeeld voor seks met een 14-jarige meisje, terwijl hij toen zelf meerderjarig was. Hij kreeg daar 160 uur werkstraf voor. Dat staat ook op zijn Wikipedia. Het gaat hier om iets van vele jaren geleden, maar het viel journalist Wouter Holsappel van OOG TV op dat er vanochtend ineens geprobeerd was dit te verwijderen.

Pijnlijk voor Emmen was dat de persoon die dat probeerde dat niet via een anoniem account deed. Op Twitter meldde Holsappel dat hij de naam van het Wikipedia-account zocht en dat het om een medewerker van de club bleek te gaan. Inmiddels staat het verhaal ook gewoon weer op de Wikipedia van Ubbink en lijkt Emmen het tegenovergestelde te hebben bereikt.

Tweet later verwijderd

Holsappel deelde zijn bevinding op Twitter, maar verwijderde later de tweet aangezien de naam van de medewerker in beeld stond. Check hieronder het screenshot van de bewerking op Wikipedia.