Borussia Dortmund haalt topscorer van de Bundesliga binnen
i

Getty Images

Borussia Dortmund haalt topscorer van de Bundesliga binnen

Robert Hüsken • 13:10, 01-09-2023 / Laatste Update: 08:52, 12-12-2023

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met Bundesliga-topscorer Niclas Füllkrug. De 30-jarige spits komt over van Werder Bremen en tekent een 3-jarig contract in Dortmund. Füllkrug, die donderdagavond de medische keuring bij Borussia doorliep, eindigde vorig seizoen samen met Christopher Nkunku (RasenBallsport Leipzig) bovenaan de topscorerslijst van de Bundesliga. Beide spelers kwamen tot 16 doelpunten.

Met het aantrekken van Füllkrug hoopt Borussia Dortmund, dat vorig jaar de Bundesliga-titel misliep, de aanval te versterken. Borussia begon matig aan het nieuwe seizoen met een late overwinning op 1. FC Köln (1-0) en een gelijkspel tegen VfL Bochum (1-1). Sebastian Haller is momenteel de spits van Dortmund, maar maakt dit seizoen nog geen gelukkige indruk bij BVB.

Dortmund over Füllkrug

,,Hij is krachtig in de lucht, fysiek aanwezig en is sterk in de één-op-één en is oncomfortabel voor tegenstanders", zegt Sebastian Kehl, de trainer en technisch directeur van Dortmund over Füllkrug. ,,Met deze capaciteiten heeft hij het profiel waar wij naar op zoek waren."