Brazilië wacht nog even op Carlo Ancelotti en stelt tussenpaus aan als bondscoach
i

Getty Images

Brazilië wacht nog even op Carlo Ancelotti en stelt tussenpaus aan als bondscoach

Eimert Pruis • 10:48, 05-07-2023 / Laatste Update: 20:31, 08-01-2024

De Braziliaanse bond heeft Fernando Diniz aangesteld als nieuwe bondscoach. De 49-jarige Braziliaan heeft een contract voor een jaar gekregen. Volgens ingewijden neemt de Italiaan Carlo Ancelotti in de zomer van 2024 de functie over. De 64-jarige Ancelotti zou zijn komst al hebben toegezegd, maar wil eerst zijn contract bij Real Madrid uitdienen.

Ramon Menezes was de afgelopen maanden interim-bondscoach bij de 5-voudig wereldkampioen. Hij nam eind vorig jaar de taken over van Tite, die opstapte na de uitschakeling van Brazilië in de kwartfinales van het WK in Qatar.

Ancelotti voor Copa América

Diniz vertrekt als coach van Fluminense om tijdelijk bondscoach te worden. Hij zal de Seleção onder zijn hoede nemen in de komende kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2026. Ancelotti zou in 2024 al de leiding kunnen hebben in de Copa América.

Bond bevestigt Ancelotti

"Fernando Diniz zal het Braziliaanse team een jaar lang leiden en ik weet zeker dat hij dat met grote bekwaamheid zal doen", zei voorzitter Ednaldo Rodrigues van de Braziliaanse voetbalbond in een publieke verklaring. Tegen de Braziliaanse zender Globo had Rodriguez zich laten ontvallen dat Ancelotti vanaf juni 2026 bondscoach zal zijn, maar dat de details in het contract nog moeten worden uitgewerkt.

Ook blij met een jaartje

Diniz reageerde verheugd op zijn aanstelling, ook al is het maar voor een jaar. "Het is een droom, een eer en ik ben enorm trots dat ik het nationale team mag dienen."