'Brian Brobbey heeft al afscheid genomen van RB Leipzig en is op weg naar Ajax'
i

Getty Images

'Brian Brobbey heeft al afscheid genomen van RB Leipzig en is op weg naar Ajax'

Eimert Pruis • 14:43, 20-12-2021 / Laatste Update: 03:07, 12-12-2023

Brian Brobbey heeft volgens het Duitse BILD al afscheid genomen van de selectie van RB Leipzig. De bonkige spits wilde afgelopen zomer niets liever dan vertrekken bij Ajax, maar lijkt nu met hangende pootjes weer terug te keren in Amsterdam.

Zaterdag knuffelde Brobbey volgens BILD uitgebreid met alle spelers, in de coronabubbel mag namelijk alles. Verschillende media weten te melden dat Ajax en Leipzig eruit zijn. Sinds het vertrek van Brobbey heeft zowel Ajax als de spits zelf aangegeven open te staan voor een reünie.

Brobbey dacht even basisspeler te worden bij Leipzig

Brobbey wilde spelen en vertrok daarom bij Ajax en tekende een contract tot 2025 bij Leipzig. In de Bundesliga komt de 19-jarige Amsterdammer niet verder dan wat korte invalbeurten. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola liet eerder al weten dat Brobbey het beste terug kan gaan naar Ajax.

Bij Ajax willen ze graag een spits toevoegen aan de selectie. 1e keus Sébastien Haller doet straks namelijk namens Ivoorkust mee aan de Afrika Cup. Of Ajax Brobbey direct wil terugkopen of voor een huurconstructie gaat is niet bekend.