Aanwinst Carel Eiting debuteert niet bij FC Twente tegen oude club FC Volendam

Joris Kaper • 18:40, 01-09-2023 / Laatste Update: 21:29, 08-01-2024

Hèhè! Dat moeten ze in Enschede gedacht hebben, nadat Carel Eiting vrijdag eindelijk officieel werd gepresenteerd bij FC Twente. Daar gingen wel een paar arbitragezaken aan vooraf, maar op de slotdag van de transferperiode is Eiting dus officieel speler van Twente. En komend weekend staat toevallig de wedstrijd FC Volendam - FC Twente op het programma!

De middenvelder zette vrijdag zijn krabbeltje onder een 3-jarig contract in Enschede. "Ik ben heel blij hier nu bij FC Twente te zijn en voor deze mooie club te gaan spelen", zegt Carel Eiting op de website van de Tukkers. "Ik ga alles geven voor de spelers, de club en de supporters. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd hier in het stadion."

Geen pikant debuut tegen oude club FC Volendam

Eiting had komende zondag voor FC Twente kunnen debuteren, maar volgens de club is hij dit weekend nog niet speelgerechtigd. Of zou er een andere afspraak tussen de clubs zijn gemaakt? Want tegenstander komende zondag is toevalligerwijs FC Volendam...

Arbitragezaken

Eiting won afgelopen woensdag de spoedarbitragezaak die hij had aangespannen tegen zijn oude club. En daar ging al een meningsverschil aan vooraf. Eiting wilde naar FC Twente en volgens een clausule in zijn contract zou dat ook mogen. Maar Volendam was het niet eens met die clausule, omdat zij vonden dat hij een inspanningsverplichting had om er een zo'n hoog mogelijke transfersom uit te persen. En daarvoor stonden de 2 partijen ook al eens tegenover elkaar, die overigens werd gewonnen door Volendam.

Miljoen euro

De arbitragezaakcommissie vond uiteindelijk dat Volendam moest meewerken aan een transfer en die is nu rond. FC Twente betaalt een slordige miljoen euro voor de middenvelder. Eiting kwam eerder uit voor Ajax, Huddersfield Town en Genk.