Clubhoppers: deze spraakmakende bekende Nederlander heeft de beste Wikipedia-carrière
i

ANP/Wikipedia

Clubhoppers: deze spraakmakende bekende Nederlander heeft de beste Wikipedia-carrière

Eimert Pruis • 12:12, 31-01-2023 / Laatste Update: 23:59, 11-12-2023

Transfer Deadline Day is voor een clubhopper een ideale dag om nog een mooie overstap te maken. In het Nederlandse voetbal kent iedereen wel een clubhopper, iemand die er bijna een sport van lijkt te maken om in korte tijd zoveel mogelijk clubs te verslijten. We lichten er 3 uit, met 1 hele bekende clubhopper!

Alessio Da Cruz

26 jaar en spelen voor je 11e club. Dan heb je ontzettend veel potentie als clubhopper. Alessio Da Cruz zit nog niet in de top van beste clubhoppers ooit, maar het moet raar lopen wil hij daar niet ooit in belanden. De oud-speler van ondermeer Twente, Dordecht en FC Groningen speelt sinds afgelopen zomer bij KV Mechelen.

Henk Vos

Spits Henk Vos voetbalde bij Feyenoord en PSV en daarna nog 13 andere clubs. De aanvaller, die bij veel clubs een ideale pinchhitter was, speelde tussen 1984 en 2009 voor RBC, PSV, Willem II, FC Eindhoven, Germinal Ekeren, Standard Luik, Metz, Sochaux, Feyenoord, FC Den Bosch, NAC Breda, TOP Oss, Germinal Beerschot en Racing Mechelen. Hij sloot zijn ideale Wikipedia-loopbaan af bij jeugdliefde RBC.

Hans Kraaij Junior

Kon hij ergens een cent meer verdienen, dan was hij weg. Hans Kraaij Junior was altijd eerlijk in zijn beweegredenen. De presentator en analist en inmiddels bekende Nederlander was de clubhopper bij uitstek. Hij speelde voor 15 verschillende clubs in 5 verschillende competities. Niet gek dat hij inmiddels zijn talen spreekt (😜).

De loopbaan van Kraaij