Eindelijk officieel! Jurriën Timber van Ajax naar Arsenal

Brian Vesseur • 18:05, 14-07-2023 / Laatste Update: 10:03, 08-01-2024

Jurriën Timber is eindelijk officieel speler van Arsenal. De Londense voetbalclub maakte via de eigen kanalen bekend dat de Nederlandse centrale verdediger vanaf nu een Gunneris. De nummer 2 van het vorige Premier League-seizoen maakt 40 miljoen (exclusief bonussen) over aan Ajax voor de 22-jarige verdediger. Lees hier alles over de deal van Timber en Arsenal: van het contract en het salaris tot de transfersom.

Arsenal legt naar verluidt 40 miljoen euro neer voor Timber, terwijl er waarschijnlijk 5 miljoen euro aan 'realistische' bonussen bij kunnen komen. Dit houdt dus niet in dat Arsenal de Champions League moet winnen om nog 5 miljoen euro over te maken naar Amsterdam, maar dat Timber bijvoorbeeld 20 wedstrijden moet spelen in zijn eerste seizoen.

LEES OOK: Oud-Feyenoorder in belangstelling van Ajax: Mislintat wil St. Juste als opvolger van Timber

Contract en salaris Jurriën Timber bij Arsenal

Timber tekent voor 5 seizoenen bij Arsenal. Naar verluidt gaat hij zo'n 8 miljoen euro per jaar aan salaris verdienen bij The Gunners. Dat is ruim het dubbele van wat hij nu verdient bij Ajax.

Carrière

De 22-jarige Timber, die 6 jaar in de Feyenoord-jeugd speelde, kwam tot 121 wedstrijden voor het eerste van Ajax. Daarnaast speelde hij tot nu toe 15 interlands voor het Nederlands elftal. Met Ajax werd het 2 keer landskampioen.