Daar gaat de volgende: Aymeric Laporte maakt met 13 prijzen op zak de overstap naar Al Nassr
i

Getty Images

Daar gaat de volgende: Aymeric Laporte maakt met 13 prijzen op zak de overstap naar Al Nassr

Yvo van Dorst • 17:52, 24-08-2023 / Laatste Update: 10:39, 12-12-2023

Manchester City is een 2e speler officieel verloren aan Saudi-Arabië. Aymeric Laporte heeft per direct de overstap naar Al Nassr gemaakt, de club van onder andere Cristiano Ronaldo. De verdediger laat Man City daardoor na 5 bizar succesvolle jaren achter zich.

Uiteindelijk tikt Al Nassr dik 29 miljoen euro af om de in Frankrijk geboren Spanjaard over te nemen. Laporte speelde in totaal 180 wedstrijden voor Manchester City. In die potjes vond hij 12 keer het net.

Bizarre prijzenkast

Laporte wist in zijn tijd bij Manchester City wel een bizarre prijzenkast op te bouwen. Sinds hij in de winter van 2018 overkwam uit Spanje werd hij elk jaar kampioen van de Premier League. Hij won 3 keer de League Cup, 2 keer de FA Cup 1 keer de Community Shield en de Supercup en natuurlijk afgelopen jaar de felbegeerde Champions League.

Al Nassr

Bij Al Nassr gaat Laporte samenspelen met een aantal grote spelers die eerder overkwamen uit Europa. Natuurlijk Ronaldo, maar ook Sadio Mané, Marcelo Brozovic, Seko Fofana, Otávio en Alex Telles kwamen al over.