'John van den Brom wil transfervrije Daley Sinkgraven naar Polen halen'
i

Getty Images

'John van den Brom wil transfervrije Daley Sinkgraven naar Polen halen'

Trevor Wagener • 16:30, 20-06-2023 / Laatste Update: 00:32, 12-12-2023

Daley Sinkgraven zou een opvallende transfer kunnen maken. De 27-jarige middenvelder, die bij Bayer Leverkusen vooral als vleugelverdediger speelde, staat volgens Kicker in de belangstelling van het Poolse Lech Poznan.

Bij die club uit de Ekstraklasa is de Nederlander John van den Brom de hoofdtrainer. Sinkgraven heeft een aflopend contract in Duitsland. Van den Brom eindigde vorig seizoen op plek 3 in de competitie.

Het medium meldde dat Lech Poznan ook 'concurrentie' heeft van enkele clubs uit de Bundesliga. Het is niet precies duidelijk om welke clubs dit gaat.

'Van den Brom wil Sinkgraven naar Lech Poznan halen'

"Er is contact", zei zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink over de interesse. Sinkgraven speelde de voorbije tijd een bijrol in Leverkusen. Afgelopen Bundesliga-jaar kwam hij slechts tot 12 competitieoptredens.

Sinkgraven brak in 2013 als jeugdinternational door bij Heerenveen. Tussen 2015 en 2019 speelde hij voor Ajax, waar zijn periode vooral werd overschaduwd door fors blessureleed. Het voorbije jaar had hij concurrentie van onder meer Piero Hincapié en landgenoot Mitchel Bakker.

Kicker onderstreepte het gegeven dat er zeker géén spraken is van een langer verblijf in Leverkusen. Zijn laatste Bayer-duel speelde Sinkgraven op 8 april.