De cirkel is rond: Sergio Ramos keert na 17 jaar terug bij Sevilla en treft binnenkort PSV
i

ANP

De cirkel is rond: Sergio Ramos keert na 17 jaar terug bij Sevilla en treft binnenkort PSV

Yvo van Dorst • 20:03, 04-09-2023 / Laatste Update: 01:37, 12-12-2023

De transferzomer is voorbij, maar 1 van de meest emotionele transfer gebeurde pas maandag. Sergio Ramos was transfervrij na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain en heeft nu in Sevilla een nieuwe club gevonden. Althans nieuw, in 2004 maakte Ramos voor Sevilla zijn debuut in de Spaanse competitie.

Ramos tekent voor 1 jaar bij de Spaanse club uit Andalusië. Vorig seizoen won Sevilla de Europa League, waardoor ze nu in de Champions League uit mogen komen. PSV is in het miljardenbal de tegenstander. Ramos werd ook nog gelinkt aan clubs in Saudi-Arabië en Turkije, maar hij keert terug bij zijn jeugdliefde.

Jeugd

Ramos speelde in de jeugd van Sevilla en debuteerde daar op 1 februari 2004 tegen Deportivo La Coruña. 1,5 jaar na zijn debuut verkaste hij voor 27 miljoen euro naar Real Madrid. Daar groeide hij uit tot een van de beste verdedigers ter wereld.

Antonio Puerta

Tijdens zijn presentatie vertelde Ramos dat hij terug is gekomen voor Antonio Puerta. De verdediger van Sevilla kwam in 2007 te overlijden nadat hij hartproblemen kreeg op het veld in een duel met Getafe. 3 dagen later liet hij in het ziekenhuis het leven. "Ik kom terug voor mijn vader, mijn opa en voor Puerta", zei Ramos over zijn dienstverband bij Sevilla.