Deadline Day 2.0: hoe zit de situatie met Cody Gakpo? Dit is wat we weten
i

Pro Shots

Deadline Day 2.0: hoe zit de situatie met Cody Gakpo? Dit is wat we weten

Bart van der Wijst • 09:38, 01-09-2022 / Laatste Update: 07:12, 12-12-2023

Het is een spannende dag voor veel PSV'ers. De transfermarkt in Nederland is door een foutje al gesloten, maar veel Europese clubs kunnen op Deadline Day 2.0 nog wel spelers kopen. Bij PSV is Cody Gakpo de hoofdrolspeler. Na een nachtje slapen is hij nog altijd niet verkocht. De grote vraag blijft dus: gaat hij nou wel of niet? Dit is wat we weten.

Gakpo speelde woensdag vermoedelijk zijn laatste wedstrijd in het Philips Stadion. Met PSV verpletterde hij het arme Volendam: 7-1. Gakpo mocht de wedstrijdbal na een hattrick mee naar huis nemen. Na afloop reageerde hij op de transfergeruchten.

Reactie Gakpo

"In de komende uren komt er meer duidelijkheid", reageerde Gakpo bij ESPN. "De keuze moet nog worden gemaakt. Het is inderdaad even geen ideale situatie, voor de club niet en voor mij niet. Maar samen komen we er wel uit. Er is veel gebeurd. Ik ga nu heel goed kijken wat het beste voor mij is", concludeerde Gakpo na afloop van de gewonnen wedstrijd.

Hoe zit het nu?

Voor het verstrijken van de deadline in Nederland (woensdagavond 23:59 uur) kwam er geen witte rook uit het Philips Stadion. Dat betekent niet dat een deal van de tafel is. Volgens PSV-watchers Rik Elfrink (ED) en Marco Timmer (VI) staat PSV wel degelijk open voor een verkoop van hun sterspeler. De Eindhovenaren kunnen de miljoenen goed gebruiken na het mislopen van de groepsfase Champions League.

PSV kreeg woensdagavond ook nog last minute te horen dat Chelsea interesse heeft in Ibrahim Sangaré. Maar de club wil hem niet verkopen. Dus lijkt Gakpo de cash cow te worden voor PSV. De mogelijke bestemming is Engeland. Maar wordt het Leeds United of Southampton? Dat lees je donderdag bij Sportnieuws.nl!

Update 8.49 uur - Cody Gakpo blijft PSV trouw

Alle eerder genoemde dingen kunnen overboord! Gakpo heeft PSV donderdagochtend laten weten dat hij gewoon blijft. De Eindhovenaar weigerde om op het vliegtuig naar Engeland te stappen met de eigenaar van Leeds United.