Definitief: Alex Schalk is de volgende versterking voor ADO Den Haag
i

Pro Shots

Definitief: Alex Schalk is de volgende versterking voor ADO Den Haag

Brian Vesseur • 08:45, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:46, 15-01-2024

Alex Schalk is speler van ADO Den Haag. Het is de volgende versterking voor de Hagenezen, die eerder ook al Nick Marsman vastlegden. Ook had ADO interesse in Jordy Buijs en Jens Toornstra, maar die transfers blijken wat moeilijker. Schalk lijkt transfervrij over te komen, gezien zijn contract tot het einde van januari liep.

Schalk is 31 jaar en staat bekend als de Bredase Bomber. In zijn jonge jaren speelde hij bij NAC Breda, de afgelopen jaren stond hij bij Urawa Red Diamonds in Japan onder contract. Ook Bryan Linssen speelt bij die club. Schalk was met de Urawa Reds nog actief op het WK voor clubs, waarin het in de halve finale verloor van Manchester City.

ADO heeft Schalk nu omgeturnd tot de Haagse Bomber. Hij tekent tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Buijs en Toornstra

De club sprak deze winter de wens uit om zich in elke linie te versterken, om zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie. Toornstra gaf na dit nieuws voorzichtig aan nog gelukkig te zijn bij FC Utrecht. De 35-jarige Buijs voetbalt in Japan, maar dan op het tweede niveau. Zijn contract loopt tot eind januari.