Definitief géén transfer voor Gimenez: Feyenoord en Mexicaanse topspits verlengen contract

Bart van der Wijst • 19:21, 03-08-2023 / Laatste Update: 00:25, 09-01-2024

Santiago Giménez gaat helemaal nergens heen. De Mexicaanse spits heeft zijn contract met een jaar verlengd bij Feyenoord tot medio 2027. Dat maakte de Rotterdamse club donderdagmiddag bekend.

Eerder op de dag werd Giménez nog gelinkt aan Benfica, maar die geruchten kunnen definitief de prullenbak in.

Vertrouwen

"Ik ben Feyenoord dankbaar voor het vertrouwen dat uit deze contractverlenging spreekt", zegt de maker van de winnende goal in de finale van de Gold Cup. "De club heeft mij op alle mogelijke manieren geholpen om mijn aanpassing goed te laten verlopen toen ik naar Rotterdam kwam."

Giménez kwam vorig jaar naar Feyenoord en kwam na de winterstop helemaal los. Mede door zijn goals werd Feyenoord voor het eerst sinds 2017 weer kampioen. "Door de hulp van de trainers en mijn medespelers heb ik een geweldig eerste seizoen beleefd. Met supporters die me altijd ongelofelijk veel energie geven. Daarmee leef ik echt mijn droom op dit moment en ik kijk meer dan uit naar het komende seizoen en onze nieuwe uitdagingen."

Champions League

Die nieuwe uitdagingen liggen in de Champions League, al mist Giménez wel de eerste 2 duels. De Mexicaan is geschorst vanwege een rode kaart die hij vorig jaar opliep in de Europa League tegen AS Roma. De Japanner Ayase Ueda, die op donderdag werd gepresenteerd, vervangt hem waarschijnlijk.