Deze 10 aanwinsten voor de Eredivisie moet je komend seizoen in de gaten houden
i

Getty Images

Deze 10 aanwinsten voor de Eredivisie moet je komend seizoen in de gaten houden

Brian Vesseur • 15:24, 09-08-2021 / Laatste Update: 00:30, 09-01-2024

Spelers over de hele wereld - vaak uit Scandinavië en Zuid-Amerika - komen in Nederland hun voetbalgeluk beproeven. De Eredivisie is dé competitie om je in de kijker te spelen bij de grote clubs. Welke aanwinsten uit het buitenland moeten we dit jaar in de gaten houden? We zetten er 10 op een rij.

Feyenoord zal wat vaker in dit rijtje voorkomen, gezien ze veel jongens uit het buitenland hebben gehaald. Ajax haalde daarentegen geen enkele speler van buiten Nederland: Jay Gorter kwam van Go Ahead Eagles, Remko Pasveer van Vitesse en Steven Berghuis van Feyenoord.

Ricky van Wolfswinkel - FC Twente

Van Wolfswinkel keert terug in de Eredivisie! FC Twente pikt de 32-jarige spits transfervrij op bij FC Basel. In de Nederlandse competitie kwam Van Wolfswinkel uit voor FC Utrecht en Vitesse.

Gernot Trauner - Feyenoord

Met Trauner haalt Feyenoord een van de beste verdedigers van de Oostenrijkse competitie binnen. Dat de 29-jarige Oostenrijker voor 1 miljoen euro is binnengehaald, is dan ook een prima deal te noemen. De nieuwe baas in de Feyenoord-verdediging.

Joel Pereira - RKC

RKC handelt even met Manchester United! Nadat Joel Pereira zo'n 200 keer is verhuurd door Manchester United, heeft de Engelse club hem nu transfervrij van de hand gedaan. De 25-jarige keeper kwam 16 keer uit voor Portugal onder 21.

Joel Pereira in actie voor Manchester United. Tekst loopt door onder foto.

Yacine Bourhane - Go Ahead Eagles

We zijn heel benieuwd naar Bourhane. De geboren Fransman speelde al 3 interlands voor de Comoren. Bourhane komt transfervrij over van Chamois Niort uit de Ligue 2. Het is een grote, centrale middenvelder. Vrijdag kan hij al in actie komen bij Go Ahead Eagles - sc Heerenveen.

Gervane Kastaneer - PEC

De afgelopen 2 seizoenen speelde Kastaneer in het buitenland, maar sinds deze zomer is hij weer terug op de Nederlandse velden. Nadat hij in het verleden voor clubs als ADO en NAC speelde, gaat Kastaneer het nu proberen bij PEC Zwolle. Een explosieve, grote buitenspeler.

Marco van Ginkel - PSV

Hier hoeven we weinig woorden aan vuil te maken: met Van Ginkel heeft PSV een heel goede speler binnengehaald. De Nederlandse middenvelder werd door Chelsea al meerdere malen verhuurd aan PSV, maar is sinds deze zomer definitief speler van de Eindhovenaren. Transfervrij!

Marco van Ginkel in actie voor Chelsea. Tekst loopt door onder foto.

Guus Til - Feyenoord

Til wordt gehuurd van Spartak Moskou. Bij de Russische club kwam hij niet echt in actie, maar bij Feyenoord laat hij in de 1e weken meteen zijn waarde zien. Til scoorde al 5 keer in zijn eerste 3 Europese wedstrijden voor de Rotterdammers.

Arthur Zagre - FC Utrecht

Een bijzondere, knappe deal voor FC Utrecht. Linksback Zagre, met een waarde van 2 miljoen euro, komt op huurbasis naar Utrecht. AS Monaco betaalde in 2019 nog 10 miljoen euro voor Zagre aan Paris Saint-Germain. De Fransman gaat 2 seizoenen bij Utrecht spelen.

Iván Márquez - NEC

Jarenlang kwam Márquez uit voor de B-elftallen van Atlético Madrid, Málaga en Osasuna. Na ook nog uitgekomen te zijn voor het B-team van Valencia, koos de Spaanse verdediger eieren voor zijn geld. In Polen ging Márquez eindelijk op het hoogste niveau voetballen. Nu kiest hij voor de Eredivisie.

André Ramalho - PSV

PSV heeft met Ramalho en Philipp Mwene 2 nieuwe verdedigers binnengehaald. Vooral van de Braziliaanse Italiaan verwachten we veel. Hij komt over van Red Bull Salzburg voor 2,5 miljoen euro. In de voorronde van de Champions League maakte Ramalho al indruk.