'Deze 2 spelers mogen in de winter vertrekken bij PSV'
i

Pro Shots

'Deze 2 spelers mogen in de winter vertrekken bij PSV'

Brian Vesseur • 12:47, 29-12-2023 / Laatste Update: 19:23, 08-01-2024

PSV wil de selectie zo goed mogelijk bij elkaar houden in de winter. De Eindhovenaren wonnen tot nu toe alles in de Eredivisie, doen ook nog steeds mee in de Champions League en zitten nog in het bekertoernooi. Om die prijzen in leven te houden, moeten alle spelers blijven. Nou ja, alle? Er zijn 2 bankzitters die volgens het Eindhovens Dagblad mogen vertrekken deze winter.

Het gaat om Fredrik Oppegard en Shurandy Sambo, de vleugelverdedigers van PSV. Zij staan achter Sergiño Dest, Jordan Teze, Mauro Junior en Patrick van Aanholt in de pikorde.

Sambo

Sambo werd afgelopen zomer nog meermaals gelinkt aan Ajax. Hij speelde vorig seizoen namelijk op huurbasis bij Sparta, waar Maurice Steijn toen trainer was. De coach wilde hem meenemen naar Amsterdam, maar dat zag PSV niet zitten. Inmiddels blijkt de rechtsback alsnog overbodig in Eindhoven. De 22-jarige Sambo viel in de helft van de Eredivisie-wedstrijden in, maar kwam in totaal maar tot 6 procent van alle mogelijke speelminuten in de Nederlandse competitie.

Oppegard

De 21-jarige Oppegard speelde in totaal 11 wedstrijden voor PSV. Dit seizoen kwam hij tot 1 wedstrijd in de Champions League voor PSV, maar maakte daar nog niet eens een minuut vol. De Noor speelt zijn wedstrijden enkel in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong PSV.