'Diant Ramaj kan Ajax in totaal 12 miljoen euro kosten'
i

Getty Images

'Diant Ramaj kan Ajax in totaal 12 miljoen euro kosten'

Brian Vesseur • 23:00, 01-08-2023 / Laatste Update: 01:32, 12-12-2023

Diant Ramaj lijkt de nieuwe keeper van Ajax te worden. De 21-jarige doelman is momenteel de tweede doelman van Eintracht Frankfurt, maar volgens De Telegraaf zijn de gesprekken met Ajax in een vergevorderd stadium. Ajax lijkt een flinke transfersom voor Ramaj te moeten neertellen.

Journalist Luca Bendoni meldt dat de totale transfersom op 12 miljoen euro neerkomt. Ajax betaalt in eerste instantie voor 4 miljoen voor de keeper. Dat bedrag kan door verschillende bonussen oplopen tot 12 miljoen euro, maar daar zijn wel meerdere jaren voor nodig. Het lijkt erop dat hij bijvoorbeeld eerste keeper moet worden en veel wedstrijden in het eerste elftal van Ajax moet spelen.

Keeperskwestie in Amsterdam

Momenteel is Geronimo Rulli de eerste keeper van Ajax. Er gaan hier en daar geruchten dat de Argentijn terug wil keren naar Spanje, omdat hij heimwee heeft. Toch gaan de mensen in Amsterdam er vanuit dat hij blijft. Tweede keeper Jay Gorter zou weer verhuurd mogen worden. Ondertussen kampt Remko Pasveer met een blessure die hem ongeveer 2 maanden aan de kant zal houden.