Done deal: Jadon Sancho maakt seizoen op huurbasis af bij Borussia Dortmund
i

Getty Images

Done deal: Jadon Sancho maakt seizoen op huurbasis af bij Borussia Dortmund

Jeroen Rooseboom • 14:44, 11-01-2024 / Laatste Update: 08:40, 15-01-2024

De kogel is eindelijk door de kerk: Jadon Sancho maakt de rest van dit seizoen af bij Borussia Dortmund. Hij komt over van Manchester United.

Het leek slechts een kwestie van tijd totdat Sancho werd aangekondigd bij de tegenstander van PSV in de Champions League. Hij was al een tijd op een zijspoor beland bij United, nadat hij in september clashte met Erik ten Hag. Hij kwam daarna niet meer in actie voor The Red Devils.

Thuiskomen

Het is niet zijn eerste periode bij Borussia. Hij speelde ook al tussen 2017 en 2021 voor die club, voordat Man U hem voor 85 miljoen euro overnam. In Manchester loopt zijn contract door tot medio 2026.

"Toen ik vandaag de kleedkamer binnenkwam, voelde het als thuiskomen", zei Sancho op de website van BvB. "Ik ken de club van binnen en van buiten, ik heb altijd een nauwe band gehad met de fans hier en ik ben nooit het contact kwijtgeraakt met het bestuur. Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten weer te zien, het veld op te gaan, met een glimlach op mijn gezicht te voetballen, doelpunten voor te bereiden en doelpunten te maken."