'Donyell Malen vertrekt mogelijk via ruildeal naar Manchester United'
i

Getty Images

'Donyell Malen vertrekt mogelijk via ruildeal naar Manchester United'

Bart van der Wijst • 09:24, 07-12-2023 / Laatste Update: 23:30, 04-01-2024

Donyell Malen vervolgt zijn carrière mogelijk in de Premier League. Volgens BILD wil Manchester United hem naar Old Trafford halen. Het Duitse medium meldt dat de overbodige Jadon Sancho dan de omgekeerde route moet bewandelen.

Sky Deutschland meldde eerder deze week de vertrekwens van de 24-jarige Malen. De aanvaller zou niet blij zijn met de plek waar hij onder trainer Edin Terzic speelt. Malen wordt vaak ingezet als buitenspeler.

Stroef begin

Malen vertrok in de zomer van 2021 voor ongeveer 30 miljoen euro van PSV naar Dortmund. Daar ging het met ups and downs met de Oranje-international. De laatste 1,5 jaar leek hij beter zijn draai te vinden. Afgelopen jaar liep BVB op de laatste speeldag de Duitse titel mis, nu staat de ploeg 5e in de Bundesliga.

Ruildeal

Malen zou in de interesse van Manchester United staan. Bij die club loopt een overbodige, ongemotiveerde speler rond in de persoon van Sancho. De buitenspeler is al een tijdje verbannen door trainer Erik ten Hag. Mogelijk biedt een ruildeal met zijn oude club uitkomst.