Droomtransfer Mbappé dichterbij, PSG-sterspeler stuurt aan op breuk: 'Dit wisten jullie allang'
i

AFP

Droomtransfer Mbappé dichterbij, PSG-sterspeler stuurt aan op breuk: 'Dit wisten jullie allang'

Eimert Pruis • 16:21, 13-06-2023 / Laatste Update: 22:08, 11-12-2023

Kylian Mbappé heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan bij Paris Saint-Germain. De Parijse topclub ontving maandag een brief van Mbappé waarin hij formeel aangaf dat hij zijn eenzijdige optie om zijn contract met een jaar te verlengen niet gaat gebruiken. Dat zorgde voor paniek op de PSG-burelen die de Franse sterspeler nu willen verkopen.

Mbappé's contract loopt nog door tot medio 2024. Dat wordt in ieder geval niet 2025, maar het zou ook zomaar kunnen dat de steraanvaller deze zomer al vertrekt. Hij wil graag naar Real Madrid en die club is op zoek naar een opvolger voor Karim Benzema. Maandag stelde Mbappé vast een mailtje op met zijn vertrekwens en met de mededeling dat hij zijn verbintenis niet gaat verlengen. "De directie van de club was sinds 15 juli 2022 al op de hoogte van deze beslissing", zegt Mbappé tegen persbureau AFP. "De mail was alleen bedoeld om te bevestigen wat in een eerder stadium al mondeling duidelijk was gemaakt."

Buitenkansje voor droomtransfer

PSG voelt zich in een hoekje gezet en kan bijna niet anders dan Mbappé verkopen om zo nog wat terug te zien van de 180 miljoen euro dat zij ooit betaalden aan AS Monaco. Volgens Le Parisien is de transfer van Mbappé naar Real Madrid dichter bij dan ooit. Mbappé zou tegen PSG én Real Madrid zijn wens al kenbaar hebben gemaakt. Eigenlijk wilde hij niet weg, maar door de ontwikkelingen bij PSG (spelers die massaal vertrekken) en het vertrek van Benzema ziet hij deze zomer als een buitenkansje om zijn droomtransfer te maken. Volgens de hoofdrolspeler zelf zijn het allemaal leugens, zo laat hij via Twitter weten (zie hieronder).