Eindelijk officieel: Manchester United bevestigt komst André Onana

Noah Hoogenboezem • 22:09, 20-07-2023 / Laatste Update: 17:01, 11-12-2023

Het hing al een hele tijd in de lucht, maar is nu helemaal definitief: André Onana vertrekt van Inter naar Manchester United. De keeper maakte eerst zelf via Instagram zijn vertrek bij Inter bekend en even later kwam de club van coach Erik ten Hag met de bevestiging dat hij in Manchester tekent.

Onana vertrekt dus alweer na een jaar uit Milaan. De keeper uit Kameroen kwam vorig jaar transfervrij over van Ajax, waar hij 6 jaar speelde. Nu zou Inter meer dan 50 miljoen krijgen voor Onana. Afgelopen seizoen maakte de keeper heel veel indruk bij Inter. In de Champions League verloor hij met Inter de finale van Manchester City, maar hield hij wel 8 keer de 0 in 13 potjes.

Ten Hag

Bij United wordt Onana de opvolger van keeper David de Gea, die na 11 seizoen vertrok uit Manchester. Onana krijgt bij United te maken met coach Erik ten Hag. De 2 werkten bij Ajax al jarenlang samen en haalden in 2019 met Ajax de halve finale van de Champions League. In het laatste seizoen van Onana bij Ajax kreeg hij een dopingschorsing, waardoor hij bijna niet meer aan spelen toe kwam.