En dat is 10! Utrecht haalt met Mattijs Branderhorst bijna compleet elftal aan nieuwe spelers
i

Pro Shots

En dat is 10! Utrecht haalt met Mattijs Branderhorst bijna compleet elftal aan nieuwe spelers

Yvo van Dorst • 18:35, 27-06-2023 / Laatste Update: 21:08, 08-01-2024

Doelman Mattijs Branderhorst is officieel gepresenteerd als aanwinst nummer 10 bij FC Utrecht deze zomer. De doelman komt transfervrij over van NEC en gaat in de Domstad concurreren voor dat ene plekje onder de lat. Hij is dus onderdeel van een complete vracht aan nieuwe spelers bij FC Utrecht.

Geldschieter en clubman in hart en nieren Frans van Seumeren heeft ook deze zomer weer niet stilgezeten. Een aantal spelers werd transfervrij binnen gehaald, maar er moest ook voor wat spelers geld op tafel komen. Voor Zidane Iqbal (Manchester United), Modibo Sagnan (Real Sociedad) en Can Bozdogan (Schalke 04) werd 1 miljoen euro afgetikt. Laatstgenoemde 2 spelers kwamen vorig jaar al op huurbasis uit voor Utrecht.

Transfervrij

Marouan Azarkan van Feyenoord koste FC Utrecht 750.000 euro, maar de andere 6 aanwinsten kwamen allemaal transfervrij. Souffian El Karouani (NEC), Ole Romeny (FC Emmen), Mats Seuntjens (RKC Waalwijk), Adrian Blake (Watford) en dus Branderhorst van NEC, kwamen gratis naar de club. Anthony Descotte speelde vorig jaar al op huurbasis voor de Domstedelingen, maar de club leent hem nog een jaar.