'Erik ten Hag wil oude club dwarszitten en gewilde Jurriën Timber naar ManUnited halen'
i

Getty Images

'Erik ten Hag wil oude club dwarszitten en gewilde Jurriën Timber naar ManUnited halen'

Eimert Pruis • 12:02, 30-05-2022 / Laatste Update: 21:19, 11-12-2023

Manchester United wil er alles aan doen om Jurriën Timber naar Engeland te halen. Erik ten Hag wil zijn oude pupil graag bij zijn oude club Ajax weghalen. De Amsterdammers hopen de Europese topclubs af te troeven door Timber een verbeterd en langer contract aan te bieden.

VI meldt dat Ajax spoedig gaat praten met het management van Timber over diens tot medio 2024 lopende contract. Timber heeft een geweldig seizoen achter de rug, waarin hij uitgroeide tot Oranje-international. Maandag meldt hij zich in Zeist voor de Nations League-wedstrijden met het Nederlands elftal.

Gravenberch-scenario?

Europese clubs zien het uiteraard wel zitten in de nog altijd pas 20-jarige Timber. Als Ajax er niet in slaagt om hem langer vast te leggen dan zullen de Amsterdammers een verkoop wellicht overwegen. Ryan Gravenberch ging voor een relatief prikkie naar Bayern München en Noussair Mazraoui liep gratis de deur uit.

Management Timber was al in Engeland

Ajax moet snel zijn, want volgens VI heeft het management van Timber in Engeland al een gesprek gehad met Manchester United.