FC Dordrecht versterkt zich met voormalig aanvaller van Internazionale
i

Proshots

FC Dordrecht versterkt zich met voormalig aanvaller van Internazionale

Trevor Wagener • 14:26, 03-08-2022 / Laatste Update: 07:49, 12-12-2023

FC Dordrecht heeft de Italiaanse aanvaller Samuele Longo aan de selectie toegevoegd. De oud-spits van Internazionale gaat voor 1 seizoen aan De Krommedijk spelen, schreef RTV Rijnmond.

Longo komt over van Vicenza. De inmiddels 30-jarige speler maakte 1 keer zijn opwachting in een Serie A-duel, maar werd door de Nerazurri vooral verhuurd. Vaak verhuurd, waaronder aan Spaanse clubs. Longo kwam als jeugdspeler in 2009 naar Inter, en verliet de club uiteindelijk 'pas' in 2020.

Huursoldaat

De oud-jeugdinternational van Italië speelde achtereenvolgens voor Espanyol, Verona, Rayo Vallecano, Cagliari, Frosinone, Girona, Tenerife, Huesca, Cremonese, Deportivo La Coruña en Venezia. Vorig seizoen leende Vicenza hem nog uit aan Modena. Met hen werd hij kampioen in de Serie C.

Innovatiemanager Leon Vlemmings zei tegen het medium blij te zijn met de komst van Longo. "Door de blessure van aanvaller Stijn Meijer zochten wij een spits. We wilden niet met maar 1 spits de competitie beginnen. We zijn zeer te spreken over de ontwikkeling van Pepijn Doesburg, maar met Samuele halen we nu ook een ervaren man binnen die er meteen staat."

KKD-start

Vrijdag begint het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie voor FC Dordrecht. De Schapenkoppen spelen een thuisduel tegen Roda JC. Aftrap? 20.00 uur!