FC Twente houdt Zerrouki definitief binnenboord: 'Feyenoord heeft alle tijd gehad'
i

Proshots

FC Twente houdt Zerrouki definitief binnenboord: 'Feyenoord heeft alle tijd gehad'

Trevor Wagener • 13:40, 26-08-2022 / Laatste Update: 19:36, 07-01-2024

Ramiz Zerrouki blijft bij FC Twente. De Tukkers vinden een eventueel vertrek naar bijvoorbeeld Feyenoord, zo aan het einde van de transferperiode, onbespreekbaar. Dat zei technisch directeur Jan Streuer tegen Tubantia.

De transferwindow zit in de laatste week. Zerrouki geniet al weken interesse van de Rotterdamse club, maar tot een mogelijk akkoord kwam het niet. Als het aan Streur en Twente ligt, blijft de Algerijns international dan ook in Enschede.

Niet gehandeld

"Feyenoord heeft alle tijd gehad", aldus Streuer tegen de krant. "Ze hebben, geloof ik, al 12 of 13 nieuwe spelers gehaald", vervolgde Streuer. Hij liet de zaakwaarnemer van Zerrouki vorige week weten dat er over een transfer na donderdag niet meer te praten valt.

Feyenoord zou naar verluidt een bod van 5 miljoen hebben uitgebracht op Zerrouki. Dat wees Twente af: zij wilde 7,5 voor hem hebben. Streuer respecteerde Zerrouki's ambities, maar vond dat de club ook aan de toekomst moest denken. "Ramiz is nog jong. Als hij een goed seizoen draait, dan komen er straks nog prachtige clubs voor hem."

SuperRamiz

Zerrouki doorliep de jeugdopleiding van Ajax voordat hij zich bij de academie in Twente meldde. In 73 officiële duels gaf hij 4 assists en kwam hij 3 keer tot scoren. Onder coach Ron Jans is Zerrouki verzekerd van een plek in de basisopstelling. Afgelopen seizoen verlengde hij zijn verbintenis nog tot en met de zomer van 2024.