FC Utrecht presenteert aanwinst nummer 12
i

Pro Shots

FC Utrecht presenteert aanwinst nummer 12

Bart van der Wijst • 12:59, 18-08-2023 / Laatste Update: 08:53, 12-12-2023

De technisch directeur van FC Utrecht heeft in een ver verleden wellicht Football Manager gespeeld. Jordy Zuidam haalde vorig jaar al 19 nieuwe spelers (volgens Transfermarkt) en deze window staat de teller alweer op 12. Ryan Flamingo is de volgende die naar de Domstad komt.

De verdediger komt op huurbasis met optie tot koop over van Sassuolo. Vorig jaar speelde de 20-jarige Flamingo op huurbasis bij Vitesse.

Verwachte praatjes

Na de contractondertekening volgden de gebruikelijke praatjes. Zuidam: "Ryan is een krachtige verdediger en is ook een optie als verdedigende middenvelder. Hij staat defensief zijn mannetje, legt veel energie en power in zijn spel en is tevens offensief een extra wapen bij spelhervattingen. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentieel."

12

Can Bozdogan, Modibo Sagnan en Vasilios Barkas speelden vorig jaar op huurbasis in Stadion Galgenwaard en zijn deze zomer definitief overgenomen. Dat is dus al 3. Verder kwamen Zidane Iqbal, Marouan Azarkan en Isac Lindberg voor een kleine vergoeding. Tel daarbij de transfervrije komst van Souffian El Karouani, Ole Romeny, Mats Seuntjens, Mattijs Branderhorst en Adrian Blake op en je komt uit op 11. Flamingo maakt dus 12.