'Feyenoord krijgt concurrentie uit Turkije in strijd om handtekening Sebastian Szymański'
i

Pro Shots

'Feyenoord krijgt concurrentie uit Turkije in strijd om handtekening Sebastian Szymański'

Bart van der Wijst • 12:08, 07-07-2023 / Laatste Update: 21:07, 11-12-2023

Sebastian Szymański werd afgelopen seizoen als huurling kampioen met Feyenoord. Beide partijen stonden wel open voor een hernieuwde samenwerking, maar er is een kink in de kabel gekomen. Vanuit Turkije is er hevige concurrentie voor Feyenoord; Fenerbahçe wil Szymański volgens Turkse media ook.

Vanwege de oorlog in Rusland kon Feyenoord Szymański voor een jaar huren. Die constructie leek er opnieuw te komen. De afgelopen weken onderhandelde de Rotterdamse club met het management van de Pool.

Embargolijst

Maar of het daadwerkelijk tot een transfer komt, is zeer de vraag. Dinamo Moskou staat niet meer op de internationale embargolijst. Dat wil zeggen dat andere clubs spelers van hen kunnen kopen. Zo haalde Bologna onlangs Nikola Moro, nadat het vorig seizoen de Kroaat huurde zoals Feyenoord met Szymański deed.

Feyenoord kan dus hetzelfde als Bologna doen, al moet het dan wel opboksen tegen Fenerbahçe. Zij zien in de 24-jarige Szymański de ideale vervanger van Arda Güler, die naar Real Madrid is vertrokken. Financieel is het voor Dinamo Moskou en Szymański veel verleidelijker om naar Istanboel te verkassen.