'Feyenoord maakt werk van komst Thomas Meunier'
i

Getty Images

'Feyenoord maakt werk van komst Thomas Meunier'

Bart van der Wijst • 14:00, 07-01-2024 / Laatste Update: 10:13, 15-01-2024

Feyenoord is achter de schermen bezig met een transfer van de Belg Thomas Meunier. Dat melden de Duitse versie van Transfermarkt en 1908.nl. De 32-jarige Meunier is bij Borussia Dortmund op een zijspoor beland na een blessure; de Belg is in de pikorde ingehaald door Marius Wolf en Julian Ryerson.

Lees ook: Transferwinter: Donny van de Beek krijgt gezelschap, Huijsen naar Roma

Meunier heeft al een mooi lijstje clubs op zijn cv staan. Hij begon bij Club Brugge en stapte in 2016 over naar Paris Saint-Germain. Voor die club speelde hij 128 wedstrijden en won hij 12 prijzen: 3 keer de Franse titel, 3 keer de Coupe de France, 3 keer de Coupe de la Ligue en 3 keer de Super Cup. In de zomer van 2020 stapte hij transfervrij over naar Borussia Dortmund.

Blessures

Dat werd vooral een periode waar Meunier vaak in de lappenmand zat. Ook dit seizoen. In de voorbereiding liep Meunier een spierblessure op en pas eind oktober keerde de Belg terug. Sindsdien speelde hij 4 potjes in de Bundesliga.

Meunier, een van de grootverdieners bij Dortmund, heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen. Wil de club nog iets aan hem verdienen, dan is dit het moment om hem te verkopen. Ook met het oog op het EK is dat voor Meunier een goede optie. De Belg speelde tot nu toe 62 interlands.