Feyenoord presenteert volgende aanwinst: Ondrej Lingr is nieuwe nummer 10 in De Kuip
i

ANP

Feyenoord presenteert volgende aanwinst: Ondrej Lingr is nieuwe nummer 10 in De Kuip

Yvo van Dorst • 14:12, 24-08-2023 / Laatste Update: 05:56, 12-12-2023

Feyenoord heeft de nieuwe nummer 10 officieel gepresenteerd. Ondrej Lingr komt over van Slavia Praag. De Tsjechische aanvaller wordt eerst voor 1 jaar gehuurd, waarna hij verplicht gekocht moet worden voor naar verluidt, enkele miljoenen.

In Rotterdam moet Lingr de vertrokken Sebastian Szymanski doen vergeten. De Poolse middenvelder had vorig jaar een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Feyenoord. Het leek er lang op dat hij bij de club zou blijven, maar omdat Dennis te Kloese er niet uitkwam met Dinamo Moskou, vertrok hij naar Fenerbahçe.

Transferzomer

Lingr is niet de 1e aanwinst van de Rotterdammers deze zomer. Ook Ramiz Zerrouki (FC Twente), Thomas Beelen (PEC Zwolle), Calvin Stengs (OGC Nice), Ayase Ueada (Cercle Brugge), Bart Nieuwkoop (Union Sint-Gilloise), Yankuba Minteh (Newcastle United, huur) en Thomas van den Belt (PEC Zwolle) kwamen al ter versterking van de hoofdmacht.

Statistieken

Als nummer 10 is zijn neusje voor de goal een belangrijke kwaliteit van Lingr. In 138 officiële wedstrijden voor Slavia Praag wist hij 40 keer te scoren en gaf hij 11 assists. Ook speelde Lingr al 6 wedstrijden voor het Tsjechische elftal.