Feyenoord-trainer Slot wil een centrale verdediger en een aanvaller
i

Pro Shots / Wouter Dill

Feyenoord-trainer Slot wil een centrale verdediger en een aanvaller

Brian Vesseur • 19:46, 08-07-2021 / Laatste Update: 22:48, 05-01-2024

"Met Marcos Senesi hebben we eigenlijk maar 1 centrale verdediger die zich al volop heeft bewezen in de Eredivisie", zijn de duidelijke woorden van trainer Arne Slot tegen het AD. Feyenoord heeft een extra centrale verdediger nodig. En dat niet alleen: Slot hoopt ook op een aanvaller.

Over die verdedigers: "Ajax, PSV en AZ hebben er minimaal 4. Dat is de realiteit", zegt Slot. "We hebben een smalle groep als je puur kijkt naar spelers die al volop ervaring in de Eredivisie hebben."

Om die reden speelde Slot al met Leroy Fer als verdediger. Maar de middenvelder is nu geblesseerd, waardoor Achraf el Bouchataoui - ook een middenvelder - nu centraal achterin staat. De 2e voorronde van de Conference League begint over een kleine 2 weken. Er is haast!

Aanval

Ook in de voorhoede zoeken Slot en technisch directeur Frank Arnesen nog naar iemand die het verschil kan maken. Al is er nauwelijks budget om toe te slaan en is ook nog niet duidelijk hoe het met Steven Berghuis zal aflopen. Nicolai Jørgensen keert sowieso niet terug. De Deen traint op 1908.

Daar is ook de Ier Liam Kelly, die nog een jaar onder contract staat in de Kuip. Jørgensen heeft aangegeven weg te willen. Kelly komt niet voor in de plannen van Slot.