'Galatasaray houdt Angeliño uit selectie: volgende wedstrijd kost de club 6 miljoen euro'
i

Getty Images

'Galatasaray houdt Angeliño uit selectie: volgende wedstrijd kost de club 6 miljoen euro'

Brian Vesseur • 17:11, 04-01-2024 / Laatste Update: 08:59, 07-01-2024

Angeliño speelt dit seizoen op huurbasis bij Galatasaray en dat gaat hartstikke goed. De Spaanse linksback kwam al 19 wedstrijden in actie voor de Turkse club. Dat brengt wel een probleem met zich mee: bij 20 wedstrijden moet Galatasaray de Spanjaard verplicht kopen. En dat willen de Turken niet...

Angeliño, die vandaag (donderdag 4 januari) jarig is, heeft namelijk een transfersom van 6 miljoen euro om zijn nek hangen. Gala hoopte daar slim op in te spelen door bij RB Leipzig aan te kloppen, in de hoop het contract aan te passen. De Turkse club wil er nog 10 wedstrijden bij op gooien. Leipzig wil daar 'absoluut' niet aan meewerken, meldt Bild.

Hij blijft gewoon in Turkije, aldus het Duitse medium. Daar heeft Galatasaray dan weer geen zin in. De club is van plan hem te slachtofferen, door hem niet meer mee te laten trainen en niet meer op te stellen in wedstrijden.

Verleden in de Eredivisie

De 27-jarige linksback speelde op huurbasis bij NAC Breda, waarna PSV hem in de zomer van 2018 voor 5,5 miljoen euro overnam van Manchester City. In Eindhoven deed Angeliño het zo goed, dat Manchester City hem voor 12 miljoen weer terughaalde.