Georginio Wijnaldum ziet PSG-ploegmaat naar zijn oude club vertrekken
i

Getty Images

Georginio Wijnaldum ziet PSG-ploegmaat naar zijn oude club vertrekken

Eimert Pruis • 12:57, 16-08-2023 / Laatste Update: 10:50, 08-01-2024

AS Roma heeft de Argentijnse middenvelder Leandro Paredes teruggehaald. De 29-jarige Paredes komt over van Paris Saint-Germain, dat hem afgelopen seizoen had verhuurd aan Juventus. De international speelde tussen 2014 en 2017 al voor AS Roma.

Paredes was onderdeel van het Argentijnse elftal dat eind vorig jaar in Qatar onder aanvoering van Lionel Messi het WK won. De middenvelder ondertekende bij AS Roma een contract voor 2 jaar. Hij wordt bij de Italiaanse club van trainer José Mourinho ploeggenoot van Rick Karsdorp. Bij PSG laat Paredes Georginio Wijnaldum achter. De Nederlandse international heeft daardoor een concurrent minder, al moet hij eerst zelf nog in de selectie terecht zien te komen. Afgelopen seizoen kwam Wijnaldum op huurbasis uit voor hetzelfde AS Roma. De toekomst van Wijnaldum is nog ongewis.

Eerdere clubs Paredes

Paredes speelde eerder in eigen land voor Boca Juniors, voor de Italiaanse clubs Chievo en Empoli en in Rusland voor Zenit. Begin 2019 verruilde hij Sint-Petersburg voor Parijs.

Vervanger Matic

AS Roma heeft Paredes aangetrokken als vervanger van Nemanja Matic. De 35-jarige Serviër stapte over naar de Franse club Stade Rennes. AS Roma bereikte afgelopen seizoen de finale van de Europa League, maar de ploeg van Mourinho verloor die via strafschoppen van Sevilla.