Gestoord! 'Turkse topspeler speelt niet meer voor Trabzonspor en wil naar Fortuna Sittard'
i

Getty Images

Gestoord! 'Turkse topspeler speelt niet meer voor Trabzonspor en wil naar Fortuna Sittard'

Brian Vesseur • 17:06, 29-08-2022 / Laatste Update: 17:23, 08-01-2024

Wat een gestoord gerucht uit de Turkse voetbalwereld, die tegenwoordig ook Sittard en de rest van Nederland bezighoudt. Sinds er bij Fortuna Sittard een soort Turkse overname is - met superspits Burak Yilmaz in de hoofdrol - bereiken ook steeds meer Turkse geruchten de Nederlandse landsgrens. Met vandaag: deze Turkse topper van landskampioen Trabzonspor wil naar Fortuna Sittard en speelt niet meer met zijn eigen team mee!

Het gaat om Abdülkadir Ömür. De beste man is 23 jaar, speelde tot nu toe 10 interlands voor Turkije en is volgens Transfermarkt dik 10 miljoen euro waard. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2024 bij de Turkse landskampioen. Ömür komt uit Trabzon en speelde zijn hele leven al voor de club.

Dit seizoen kwam hij in elke wedstrijd in actie voor Trabzonspor, behalve dus die laatste tegen Galatasaray (0-0). Hij speelde al 159 wedstrijden voor de club. Naast een landskampioenschap won hij ook eens de beker en tweemaal de Turkse supercup. In 2021 ging hij met Turkije mee naar het EK.