Go Ahead Eagles pikt Spaanse aanvaller op bij Valencia
i

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles pikt Spaanse aanvaller op bij Valencia

Eimert Pruis • 13:15, 31-01-2023 / Laatste Update: 09:28, 12-12-2023

Go Ahead Eagles huurt Darío Serra tot het eind van dit seizoen van Valencia. De huidige nummer 12 uit de Eredivisie heeft ook een optie tot koop genomen op de Spaanse aanvaller.

"Het is een kans die ik niet kon laten lopen", zegt de 20-jarige Serra over de stap naar Go Ahead. "De attractieve wijze waarop er in Nederland wordt gevoetbald, past bij mijn manier van spelen. Als je dan ook nog eens naar een club in de Eredivisie kan, dan zeg je geen nee. Bovendien heeft Pedro Chirivella in het verleden bij Go Ahead Eagles gespeeld. Hij vertelde me dat het een heel goede club is om mezelf als mens en als voetballer te ontwikkelen. Ik heb veel video’s gezien van de manier waarop supporters van Go Ahead Eagles de wedstrijden beleven en die zeiden me eigenlijk genoeg."

Een actie in huis en doelgericht

Serra kwam op 6-jarige leeftijd in de jeugdopleiding bij Valencia, de club die hem nu verhuurt. "Darío is een aanvaller die bij Valencia op veel verschillende posities in de voorhoede heeft gespeeld", zegt Go Ahead-manager Paul Bosvelt. "Hij is een technisch vaardige speler die een individuele actie in huis heeft en ook doelgericht is. We gaan ervoor zorgen dat hij zich snel thuis voelt bij Go Ahead Eagles en zich bij ons kan laten zien."

🇪🇸 ✘ 🔴🟡 pic.twitter.com/Hp6jU4Psa6

— Go Ahead Eagles 🦅 (@GAEagles) January 31, 2023