Groningen gaat waarschijnlijk weer cashen: Club Brugge legt miljoenen op tafel voor Bjorn Meijer
i

ANP

Groningen gaat waarschijnlijk weer cashen: Club Brugge legt miljoenen op tafel voor Bjorn Meijer

Pim Huberts • 13:59, 13-04-2022 / Laatste Update: 22:20, 11-12-2023

Bjorn Meijer verhuist volgend jaar hoogstwaarschijnlijk naar onze zuiderburen. De verdediger van FC Groningen zet volgend seizoen zijn tackles in voor Club Brugge, als alles rondkomt. De Blauw-Zwarten hebben nog geen officieel akkoord bereikt, maar hopen de deal snel af te ronden.

Het zou gaan om een meerjarig contract bij Club Brugge. FC Groningen gaat dus waarschijnlijk opnieuw cashen, want de ploeg van trainer Danny Buijs vraagt 6 miljoen euro inclusief bonussen. Een eerder bod werd afgewezen. Bjorn Meijer, die pas 19 jaar oud is, gaat zich vast thuis voelen in België. Bij Club Brugge heeft hij een Nederlandse trainer in Alfred Schreuder, terwijl ook Noa Lang, Bas Dost en Ruud Vormer onder contract staan.

Nog geen 25 wedstrijden in het 1ste

De 19-jarige verdediger brak afgelopen seizoen na de winterstop door op de linksbackpositie. Hij maakte zoveel indruk dat technisch directeur Mark-Jan Fledderus geen nieuwe speler hoefde aan te trekken ter vervanging van Gabriel Gudmundsson. Meijer maakte zijn debuut in de laatste speelronde van vorig seizoen en gaf dit seizoen al 3 assists in 18 wedstrijden.

Fans willen Meijer niet kwijt

De fans van FC Groningen hebben gemengde gevoelens. Op sociale media lieten supporters hun frustraties blijken over de aankomende transfer van 'hun' Meijer, die opgroeide in de jeugdopleiding van de club. Afgelopen zondag kwam er ook een tegengeluid: verschillende stadionbezoekers hingen een spandoek op waar ze Meijer juist wel steunden. Dit ontroerde Meijer.

Top 5 duurste transfers

Aan het einde van de vorige zomer vertrokken Azor Matusiwa en Gabriel Gudmundsson ook al voor miljoenen euro's. De transfer van Bjorn Meijer bevindt zich in de top 5 van duurste uitgaande transfers ooit voor de Groningers. Wel is Meijer, samen met Noa Lang, de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Club Brugge.