Hamstra moet bij Ajax wat taken van Overmars overnemen
i

Pro Shots / Erik Pasman

Hamstra moet bij Ajax wat taken van Overmars overnemen

Brian Vesseur • 22:28, 10-03-2021 / Laatste Update: 02:17, 05-01-2024

Gerry Hamstra kan binnenkort de rechterhand van Marc Overmars worden bij Ajax. Dat schrijft het AD. Eerder deze week vertrok de 51-jarige Hamstra als technisch manager bij sc Heerenveen. Hij voerde al meerdere gesprekken met Ajax.

De rechterhand van Overmars, wat betekent dat? Het is een nieuwe functie, waarin Hamstra een schakel moet worden tussen Overmars en de jeugd. Hamstra neemt ook een aantal (jeugd)taken over van Overmars. Bijvoorbeeld het sluiten van contracten met jeugdspelers.

Abrupt einde

In de zoektocht naar een capabele ‘technisch manager’ viel het oog al snel op Hamstra. De Groninger was eerder amateurtrainer, hoofdcoach van Emmen en Hoofd Opleiding van Vitesse, voor hij bijna 5 jaar als technisch manager van Heerenveen fungeerde. Aan de samenwerking van Hamstra en de Friese club kwam deze week vrij abrupt een eind. Vanwege de beperkte financiële mogelijkheden die hij zag om de sportieve ambities waar te maken en andersom de onvrede over de samengestelde selectie, stond er al langer spanning op het huwelijk.

Het schijnt dat Hamstra er bij Heerenveen uit is geknikkerd toen ze hoorden van zijn gesprekken met Ajax.