Het kriebelt weer: Dick Advocaat in gesprek met Curaçao om bondscoach te worden
i

ANP

Het kriebelt weer: Dick Advocaat in gesprek met Curaçao om bondscoach te worden

Jeroen Rooseboom • 09:45, 04-01-2024 / Laatste Update: 04:26, 08-01-2024

Dick Advocaat is al zo'n 20 keer echt gestopt als trainer, maar het blijft toch bij hem kriebelen. De voetbalbond van Curaçao meldt namelijk in een persbericht dat er gesprekken gaande zijn tussen hen en Advocaat voor het bondscoachschap.

De Curaçaose voetbalbond FFK hoopt de inmiddels 76-jarige trainer snel te kunnen aanstellen. In aanloop daarop hebben ze laten weten niet door te gaan met Dean Gorré. Hij is sinds woensdag niet meer de trainer van de selectie. Gorré was interim-coach.

Onderhandelingen snel afronden

De FFK hoopt dat de onderhandelingen met Advocaat voor het einde van de maand zijn afgerond. In maart staan er namelijk weer wedstrijden op het programma. De bond wil dat Advocaat dan op de bank zit.

De laatste klus?

Enkele maanden geleden kwam ook al naar buiten dat Advocaat in gesprek zou zijn met om bondscoach te worden van het eilandje. Toen ketste dat af, omdat er volgens de trainer nog van alles schortte aan de organisatie van het voetbal in het land. Nu zou dat dus beter zijn.

Is Curaçao dan echt Dicks laatste kunstje? Afgelopen jaar zei hij nog dat zijn klus bij ADO Den Haag zijn aller-, aller-, allerlaatste zou zijn. Maar met De Kleine Generaal weet je het maar nooit. Dat zei hij namelijk ook bij Feyenoord. En bij Sparta, Irak, FC Utrecht, AZ, PSV...

 

 

Een bericht gedeeld door FEDERASHON FUTBÒL KÒRSOU - FFK (@curacao_football)