'Italiaanse club klopt bij Ajax aan voor definitieve overname Owen Wijndal'
i

Getty Images

'Italiaanse club klopt bij Ajax aan voor definitieve overname Owen Wijndal'

Brian Vesseur • 11:04, 03-01-2024 / Laatste Update: 13:35, 08-01-2024

Ajax kan mogelijk op korte termijn geld vangen voor Owen Wijndal. Volgens het Italiaanse Tuttosport heeft Torino interesse in de linksback. De Serie A-club zou Wijndal als wingback in willen zetten. Momenteel speelt de 24-jarige Wijndal op huurbasis bij Royal Antwerp, waar Marc Overmars directeur is.

Wijndal speelt nagenoeg alles bij de Belgische club, maar staat nu wel aan de kant met een spierblessure. Zijn carrière is nogal een rollercoaster. Na een aantal goede seizoenen bij AZ, waar hij de aanvoerdersband om kreeg, maakte hij de overstap naar Ajax. Daar kwam hij er totaal niet aan te pas. Om die reden heeft de Amsterdamse club hem nu verhuurd aan Royal Antwerp. Wel speelde hij al elf interlands voor het Nederlands elftal.

Teamgenoot van Schuurs

Bij Torino staat ook Perr Schuurs onder contract, die daar enorm goed speelde. Hij heeft echter een kruisbandblessure en lijkt pas rond mei van 2024 terug te zijn. De verdedigers stonden ook al samen onder contract bij Ajax.

Torino, dat tiende staat in de Serie A, zou ook de Schotse Josh Doig op het oog hebben voor de wingbackpositie. De 21-jarige Doig speelt nu bij Hellas Verona.