'Jeremie Frimpong op weg naar Manchester United, levert Leverkusen tientallen miljoenen op'
i

Getty Images

'Jeremie Frimpong op weg naar Manchester United, levert Leverkusen tientallen miljoenen op'

Jeroen Rooseboom • 10:24, 04-04-2023 / Laatste Update: 21:15, 11-12-2023

Jeremie Frimpong lijkt op weg naar Manchester United, waar Erik ten Hag op zoek is naar een rechtsback met aanvallende kwaliteiten. Volgens Duitse journalisten zijn de onderhandeling met zijn huidige club Bayer Leverkusen al gestart.

De in Amsterdam geboren Frimpong (22) mocht met Oranje mee naar het WK in Qatar, maar kwam daar niet in actie met Denzel Dumfries als zijn concurrent op ‘wingback'. Frimpong behoorde niet tot de eerste selectie van Ronald Koeman, die met Oranje weer overschakelde van 5-3-2 naar 4-3-3.

Aanvallende kwaliteiten

Met 8 treffers en 9 assists in 36 wedstrijden voor Bayer Leverkusen dit seizoen, voldoet Frimpong zeker aan het profiel waar United naar op zoek is. Op dit moment zijn Aaron Wan-Bissaka en Diogo Dalot de rechtsbacks in de selectie van Erik ten Hag. Over hun verdedigende kwaliteiten heeft Ten Hag weinig te klagen, maar in aanvallend opzicht voegen beide backs weinig toe.

Het gevaar op de flanken komt meestal over links, waar Luke Shaw of Tyrell Malacia wel de kwaliteiten hebben om linksbuiten Marcus Rashford te helpen. Op de rechterflank heeft aankoop Antony (100 miljoen euro) het vaak lastig zonder back die hem helpt.

Prijskaartje van 30 miljoen

Het nieuws werd maandag gemeld door de Duitse transferjournalisten Patrick Berger (Sport1) en Florian Plettenberg (Sky Sport), die allebei melden dat de onderhandelingen tussen United en Leverkusen al zijn geopend. Frimpong ligt nog tot medio 2025 vast in Duitsland en zal een prijskaartje van zo'n 30 miljoen euro hebben.

Een transfer naar Manchester United zou voor Frimpong betekenen dat hij terugkeert naar een voor hem bekende stad, want van zijn 9e tot zijn 19e speelde de in Amsterdam geboren rechtsback al in de jeugdopleiding van Manchester City. In 2019 vertrok hij voor 380.000 euro naar Celtic, waar hij snel een basisplaats veroverde en 2 jaar later voor 11 miljoen euro werd verkocht aan Bayer Leverkusen.