John Guidetti keert terug in Zweden: 'Jongensdroom die uitkomt!'
i

ANP

John Guidetti keert terug in Zweden: 'Jongensdroom die uitkomt!'

Brian Vesseur • 19:45, 05-05-2022 / Laatste Update: 18:51, 07-01-2024

John Guidetti gaat spelen voor AIK Fotboll. Daarmee keert de Zweed - die we allemaal nog kennen van zijn periode bij Feyenoord - terug in zijn geboorteland Zweden. Hij komt over van het Spaanse Deportivo Alavés.

Voor de Spaanse club speelde hij dit seizoen 10 wedstrijden, waarin hij niet scoorde. Guidetti is inmiddels 30 jaar en is blij om terug te zijn in Zweden: "Het voelt goed om thuis te zijn. Dit is een jongensdroom die uitkomt en ik wil alle ongelooflijke AIK-fans bedanken voor de liefde van de afgelopen tijd."

AIK is voor Zweedse begrippen een topclub. In 2018 werden ze kampioen, vorig jaar pakten ze de 2e plek achter Malmö FF. De Zweedse competitie is inmiddels 6 wedstrijden onderweg en AIK staat nu 4 met 12 punten. "Dat John bij AIK komt spelen maakt ons op de korte en lange termijn steker. Hij heeft de kwaliteiten en persoonlijkheid die bij de club passen. Zijn karakter zal het team als geheel en zijn teamgenoten als individuen sterker maken", zegt technisch directeur Henrik Jurelius. 

Gratis overstap

Guidetti komt gratis over van Alavés, waar zijn contract afliep. Eerder stond de 28-voudig international van Zweden ook onder contract bij Manchester City, Brommapojkarna, Burnley, Feyenoord, Stoke City, Celtic, Celta de Vigo en Hannover 96.