'José Mourinho wil wel bondscoach worden en praat met Nigeria'
i

Getty Images

'José Mourinho wil wel bondscoach worden en praat met Nigeria'

Eimert Pruis • 21:45, 24-12-2021 / Laatste Update: 14:14, 07-01-2024

José Mourinho heeft wel vaker laten weten dat hij de ambities heeft om ooit bondscoach te worden. Portugal zou natuurlijk zijn droomjob zijn, maar de Portugese coach heeft onlangs gesproken met Nigeria. "We hebben inderdaad met José gesproken", zegt de baas van de Nigeriaanse voetbalbond Amaju Pinnick.

Nigeriaanse media (dus neem dit alsjeblieft met een flinke korrel zout) melden dat Mourinho wel geïnteresseerd zou zijn en met een open blik het gesprek is aangegaan. Mourinho wil wel bij AS Roma blijven, maar wie weet zit een dubbelfunctie erin.

Afrika Cup zonder bondscoach?

Nigeria heeft onlangs Gernot Rohr ontslagen en is op zoek naar een nieuwe bondscoach. De Afrika Cup staat voor de deur dus er is haast geboden.

"Ik heb ook met Arsène Wenger gesproken. Hij is de technische man bij de FIFA, maar staat misschien ook wel open voor een baan bij ons", gaat de Nigeriaanse bondsvoorzitter verder. "En als hij niet wil, dan heeft hij vast nog wel goede tips. Ik ga verder niet vertellen wat Wenger en Mourinho zeiden. Daar komen jullie snel genoeg achter."