Leipe Fenerbahçe-fans volgden massaal vlucht van Özil naar Istanbul
i

AFP

Leipe Fenerbahçe-fans volgden massaal vlucht van Özil naar Istanbul

Bart van der Wijst • 17:41, 18-01-2021 / Laatste Update: 18:21, 07-01-2024

Nergens ter wereld vind je zo'n gepassioneerde voetbalfans als in Turkije. Dat bleek afgelopen weekend wel weer toen meer dan 300.000 mensen de vlucht van Mesut Özil, die Fenerbahçe verkast, volgden. Hij vloog in een privéjet van Londen naar Istanbul.

Als ware vliegtuigspotters zaten - naar alle waarschijnlijk - veel Fenerbahçe-fans achter de laptop gekluisterd om de vlucht te volgen. Zondagavond laat landde hij in Istanbul.

Droom die uitkomt

Özil was bij Arsenal op een zijspoor beland na de komst van Mikel Arteta vorig jaar. Hij werd dit seizoen niet ingeschreven voor de Premier League en moest zijn teamgenoten vaak vanuit huis aanmoedigen. Özil zeurde echter nooit - wat ook niet zo vreemd is met een jaarsalaris van zo'n 18 miljoen pond. Een vertrek bleek uiteindelijk de beste optie.

En dat lijkt er nu te komen. Als er geen problemen meer ontstaan, mag Özil zich spoedig speler van Fenerbahçe noemen. Er komt dan een droom uit voor de 32-jarige wereldkampioen. "Ik ben zeer blij en trots dat ik het shirt van Fenerbahçe mag gaan dragen. Ik ga alles geven voor de club", zei hij in gesprek met het Turkse NTV.