'Ligue 1-club wil Daramy voor de neus van Burnley wegkampen en meldt zich bij Ajax'
i

Pro Shots

'Ligue 1-club wil Daramy voor de neus van Burnley wegkampen en meldt zich bij Ajax'

Trevor Wagener • 15:19, 07-08-2023 / Laatste Update: 01:35, 12-12-2023

Mohamed Daramy hoeft over belangstelling tijdens deze transferwindow niet te klagen: de 21-jarige aanvaller van Ajax werd de afgelopen tijd gelinkt aan Premier League-promovendus Burnley, maar nu lijkt Ligue 1-club Stade de Reims de Engelsen af te gaan troeven.

Althans, als we de normaal gesproken goed geïnformeerde transfergoeroe Fabrizio Romano mogen geloven. De Italiaan schreef maandag op Twitter dat de Fransen zich al officieel in Amsterdam hebben gemeld. Er zou zelfs al een bod zijn gedaan op de Deense flankenflitser, die in Amsterdam nog wachtte op zijn absolute doorbraak.

Lees ook: Ajax naar Kazachstan of Bulgarije in play-offs voor Europa League

'Reims biedt miljoenen voor Daramy'

"Het voorstel dat op tafel ligt, ligt rond de 16 miljoen euro", aldus Romano op Twitter. "Daar bood Reims ook een percentage bij een eventuele doorverkoop bij."

Daramy ligt nog tot en met de zomer van 2026 in Amsterdam en vertegenwoordigt een transferwaarde van om en nabij de 16 miljoen euro. Het voorbije jaar speelde de 7-voudig international van Denemarken met succes op huurbasis voor Kopenhagen, de club die hij tussen 2018 en 2021 - voor zijn transfer naar Ajax - ook al diende.