'Lille wil supersub Chuba Akpom huren van Ajax'

Brian Vesseur • 01:51, 28-12-2023 / Laatste Update: 21:00, 04-01-2024

Lille lijkt Chuba Akpom te willen huren van Ajax. Dat meldt het Franse Foot Mercato woensdagavond. Aan het begin van het nieuwe jaar gaat de winterse transferwindow open. Op het eerste oog lijkt het onwaarschijnlijk dat Ajax mee zal werken aan een verhuurperiode, aangezien de Engelse spits zich heeft ontpopt als supersub in Amsterdam.

De 28-jarige Akpom scoorde liefst 5 keer in 385 minuten voor Ajax in de Eredivisie. Dat is gemiddeld één doelpunt per 77 minuten. Hij maakte al zijn doelpunten onder John van 't Schip, die het roer overnam van Maurice Steijn. Onder Van 't Schip (en Michael Valkanis) scoort Akpom zelfs één keer per 52 minuten in de Nederlandse competitie.

Ook goalgetter in Europa

Ook in de Europa League is Akpom belangrijk voor Ajax, met drie doelpunten in zijn laatste twee wedstrijden. Tegen AEK Athene hielp hij Ajax aan de overwinning met twee goals (3-1). Akpom speelde in die wedstrijd negentig minuten mee. Gemiddeld - in zes groepswedstrijden - scoort hij eens per 61 minuten.

Akpom kwam deze zomer voor 12,3 miljoen euro over van Middlesbrough. Hij werd topscorer van de Championship.

Lille

Lille staat vijfde in de Franse competitie, op twaalf punten achterstand van koploper Paris Saint-Germain. In de Conference League eindigde Lille bovenaan in de poule. Ajax komt na de winterstop ook in de Conference League uit, maar dan in de tussenronde.