'Lionel Messi heeft besloten: supervedette kiest voor Inter Miami'
i

Pro Shots

'Lionel Messi heeft besloten: supervedette kiest voor Inter Miami'

Trevor Wagener • 17:50, 07-06-2023 / Laatste Update: 02:03, 12-12-2023

Lionel Messi heeft besloten waar zijn toekomst ligt. De Argentijnse superster, die vertrekt bij Paris Saint-Germain, gaat voetballen bij Inter Miami in de MLS. Dat meldt journalist Guillem Balague van onder meer de BBC.

De 35-jarige Messi zou Al Hilal uit Saoedi-Arabië hebben afgewezen, terwijl een transfer naar zijn oude liefde FC Barcelona financieel onmogelijk is. Voor PSG kwam hij in 75 officiële wedstrijden tot 32 doelpunten.

Messi has decided. His destination: Inter Miami

Leo Messi se va al Inter Miami

— Guillem Balague (@GuillemBalague) June 7, 2023

Loopbaan Lionel Messi

Lionel Messi werd op 24 juni 1987 geboren in het Argentijnse Rosario en trok in 2000 naar Barcelona om daar in de jeugdopleiding te gaan spelen. In Catalonië groeide hij uit tot international én absolute superster.

Met Barcelona won hij talloze prijzen. Individueel werd hij 7 keer verkozen tot beste speler ter wereld. Nadat hij in 2021 'moest' vertrekken bij zijn jeugdliefde, streek hij - met wisselend succes - neer in de Franse hoofdstad.

Bij PSG werd Messide voorbije 2 jaar kampioen van Frankrijk. De voorbije weken waren wat minder leuk: na de uitschakeling in de Champions League tegen Bayern München werd hij al weken uitgefloten door de eigen fans.

Met Argentinië werd hij eind vorig jaar wereldkampioen in Qatar. In 2021 werd de Copa America veroverd ten koste van aartsrivaal Brazilië. Messi maakte 102 goals in liefst 174 interlands. Oud-voetballer David Beckham is de eigenaar van Inter Miami.