Lisandro Martínez officieel gepresenteerd bij United

Joris Kaper • 16:18, 27-07-2022 / Laatste Update: 17:15, 08-01-2024

Lisandro Martínez is woensdag officieel gepresenteerd bij Manchester United. De oud-Ajacied heeft een contract getekend tot de zomer van 2027, dat eventueel nog met 1 jaar verlengd kan worden.

Bij United wordt de verdediger herenigd met Erik ten Hag, die bij Ajax al samenwerkte met de Argentijn. Martínez speelde 3 seizoenen in Amsterdam en werd daarin 2 keer kampioen met Ajax. In 2021 won hij met Argentinië bovendien de Copa America. De Engelse club betaalt zo'n 57 miljoen voor de speler. Hij gaat dan ook een behoorlijke berg geld verdienen in Manchester.

Reactie Martínez

"Het is een eer om bij deze grote club te mogen spelen", zo laat Martínez weten op de website van United. "Ik heb hier hard voor gewerkt en dat zal ik hier ook gaan doen. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze manager (Erik ten Hag dus) en mijn nieuwe teamgenoten voor nieuw succes gaan zorgen bij United."

Ajax wordt bedankt

Martínez bedankte ook nog even zijn oude club: "Ik wil Ajax en de fans daar bedanken voor alle support. Ik heb er een mooie tijd gehad maar nu is het moment gekomen voor nieuwe uitdagingen in een andere omgeving. Daarvoor ben ik bij de perfecte club aanbeland."