LIVE: check hier de laatste done deals en geruchten van Deadline Day in Nederland
i

Getty Images

LIVE: check hier de laatste done deals en geruchten van Deadline Day in Nederland

Bart van der Wijst • 09:00, 31-08-2022 / Laatste Update: 03:49, 12-12-2023

Het is Deadline Day! In Nederland dan... In veel andere Europese landen sluit de markt donderdagavond om 00:00 uur, maar hier niet. Vandaag is dus de laatste dag dat Nederlandse clubs spelers kunnen aantrekken. Hieronder vind je de laatste done deals en geruchten uit de Nederlandse competities.

Wordt Lucas Ocampos de opvolger van Antony bij Ajax? Of wordt het Hakim Ziyech? Komen er nog aanvallende versterkingen voor PSV? En is Feyenoord al uitgewinkeld? Je leest het allemaal hieronder.

Overzicht transfers Deadline Day

23.16 uur

FC Emmen neemt Mohamed Bouchouari op huurbasis over van de Belgische club Anderlecht. De 21 jarige rechtsback wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

Bouchouari speelde in de jeugd bij PSV, waarna hij verkaste naar Zulte Waregem. Daar plukte Anderlecht hem weg, maar tot een doorbraak kwam het niet bij die club.

21.52 uur

FC Groningen heeft zich versterkt met de Amerikaanse aanvaller Ricardo Pepi. De 19-jarige Pepi wordt gehuurd van de Duitse club FC Augsburg. Hij maakte al als 16-jarige zijn debuut als profvoetballer.

Pepi verkaste pas in de winter van dit jaar naar Augsburg, de huidige nummer 14 van de Bundesliga. Mogelijk wordt Pepi gehaald als vervanger van Jørgen Strand Larsen, die mogelijk nog vertrekt uit Groningen.

20.57 uur

Excelsior heeft de komst van centrale verdediger Maxime Awoudja bekendgemaakt. Hij wordt overgenomen van VfB Stuttgart. Awoudja, die voor 1 jaar heeft getekend met een optie voor een 2e jaar, doorliep de jeugdopleiding van Bayern München.

Eerder op Deadline Day meldde Excelsior al dat Lazaros Lamprou en Norbert Alblas het team komen versterken.

20.00 uur

Felix Mambimbi versterkt Cambuur. De 21-jarige Zwitser komt over van Young Boys. Bij die club doorliep Mambimbi ook de jeugdopleiding.

19.00 uur

Úmaro Embaló is de nieuwste aanwinst van Fortuna Sittard. De club van speler (en trainer?) Burak Yilmaz neemt de 21-jarige aanvaller over van Benfica. Embaló tekent tot 2026 in Limburg.

18.29 uur

Excelsior heeft zich verzekerd van de diensten van keeper Norbert Alblas (27). Hij heeft voor 1 seizoen getekend, met de optie voor nog een jaar. Alblas speelde eerder voor AZ, Ajax, NEC en TOP Oss. Eerder op Deadline Day haalde Excelsior al Lazaros Lamprou terug naar Nederland.

17.53 uur

Romano Postema speelt voor 1 jaar op huurbasis bij Roda JC. De 20-jarige spits komt over van FC Groningen.

17.49 uur

NEC heeft Terry Lartey Sanniez teruggehaald. De 26-jarige verdediger speelde tussen 2018 en 2021 ook voor de club uit Nijmegen. Afgelopen seizoen stond Lartey Sanniez onder contract bij het Sloveense NK Celje, waar zijn contract werd ontbonden.

17.47 uur

PSV heeft zich versterkt met de diensten van Anwar El Ghazi. De vleugelspeler die in het verleden bij Ajax speelde, tekent een contract tot de zomer van 2025. Hij komt over van Aston Villa. Lees hier meer.

17.15 uur

Daniël van Kaam maakt de overstap van FC Groningen naar SC Cambuur en tekent voor 3 jaar in Leeuwarden.

17.05 uur

De Graafschap huurt aanvaller Joel Valencia van Brentford. Daarbij verwijzen ze met een knipoog naar de afgeketste transfer van Sylla Sow.

16.20 uur

Done deal! Amin Younes wordt door Ettifaq FC voor een jaartje verhuurd aan FC Utrecht. Younes wil zich in de kijker spelen van de Duitse ploeg voor het WK in Qatar. Lees hier alles over de transfer.

16.07 uur

PSV lijkt zich alvast voor te bereiden op een vertrek van Cody Gakpo. De Oekraïner Viktor Tsygankov kan volgens het Eindhovens Dagblad rekenen op interesse van de Eindhovenaren. Lees hier meer.

14.36 uur - Florian Grillitsch is officieel Ajacied! De Amsterdammers troeven daarmee Feyenoord af. De Oostenrijks international tekent voor 1 seizoen bij Ajax. Lees hier meer.

13.30 uur - Kudus is niet op de training vandaag omdat hij een transfer naar Everton wil forceren. Een drukte van jewelste in Amsterdam! Lees hier meer.

13.20 uur - FC Utrecht huurt de Japanner Naoki Maeda opnieuw van Nagoya Grampus. Deze keer wél met een optie tot koop. Afgelopen seizoen speelde hij het laatste half jaar al in Utrecht.

13.10 uur - Ajax weet niet of het gaat lukken met Lucas Ocampos en benadert toch Hakim Ziyech weer! Lees hier meer.

12.40 uur - Excelsior haalt Lazaros Lamprou terug naar Nederland. Hij komt transfervrij over van PAOK Saloniki.

11.34 uur - VVV-Venlo huurt Daan Huisman van Vitesse.

11.00 uur - Nederlander Rangelo Janga gaat voor een nog onbekend bedrag van Apollon Limassol naar CFR Cluj.

10.51 uur - Cody Gakpo wil weg. Dat meldt Marco Timmer van Voetbal International. De Engelse clubs schrikken alleen van de hoge vraagprijs van PSV.

09.29 uur - Bij Ajax hopen ze nog op een nieuwe doelman. De Griek Odysseas Vlachodimos moet naar Amsterdam komen. Toch is zijn komst geen uitgemaakte zaak, want Benfica wil eerst een vervanger aantrekken. Dat meldt De Telegraaf.

09.13 uur - Amin Younes staat op het punt om op huurbasis bij FC Utrecht te tekenen. De club is nu in gesprek met Al-Ettifaq. Lees hier meer.

08.30 uur - De transfer van Lucas Ocampos naar Ajax staat op losse schroeven. Waarom? Check het hier!

08.13 uur - Jørgen Strand Larsen alsnog voor een recordtransfer op weg naar de uitgang bij FC Groningen. Celta de Vigo lijkt de nieuwe bestemming van de Noorse spits. Lees hier meer!

07.25 uur - HLN schrijft dat er Nederlandse interesse is voor Anderlecht-spits Benito Raman. Het lijkt om in ieder geval AZ te gaan.